Het Beste Sanitair
Vermijd veel voorkomende loodgietersfouten en houd je huis veilig

Vermijd veel voorkomende loodgietersfouten en houd je huis veilig

Geplaatst door 13-06-2023 11:01 door Rianne Wesselink

Ben je bang dat je veel voorkomende loodgietersfouten maakt in je huis en je veiligheid in gevaar brengt? Loodgieterswerk is een van de meest technische aspecten van het in orde houden van je huis en er kunnen verschillende potentiële risico's zijn waar je misschien niet eens weet van hebt. Gelukkig zijn er een paar stappen die je kunt nemen om veel voorkomende loodgietersfouten te vermijden en je huis veilig te houden.

Eerst en vooral is het belangrijk om het verschil te kennen tussen een probleem dat je zelf kunt verhelpen en een dat de hulp van een vakman nodig heeft. Doe-het-zelf loodgieterswerk kan een geweldige manier zijn om geld te besparen, maar het kan ook je huis in gevaar brengen als je niet weet wat je doet. Probeer bij twijfel geen loodgietersproblemen zelf op te lossen en bel een vakman om te helpen.

Het is ook belangrijk om leidingen, armaturen en afvoeren regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat ze niet lekken. Controleer alle leidingen en armaturen op tekenen van lekkage of corrosie en controleer of de afvoer goed loopt. Als je een lekkage of verstopping opmerkt, onderneem dan snel actie om te voorkomen dat het probleem erger wordt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je de hoofdkraan dichtdraait als je voor langere tijd weggaat, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Zo voorkom je schade door een waterlek die kan ontstaan terwijl je weg bent.

Zorg er ten slotte voor dat je de juiste maat en het juiste type pijp gebruikt voor alle loodgietersreparaties of installaties die je uitvoert. Als je niet het juiste type leiding gebruikt of ervoor zorgt dat alles goed past, kan dat een grote lekkage of een gesprongen leiding veroorzaken die gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid.

Door deze veelgemaakte loodgietersfouten te vermijden, kun je je huis veilig houden en vrij van de risico's die gepaard gaan met gebrekkig loodgieterswerk. Als je ooit twijfelt, is het altijd het beste om een professionele loodgieter te bellen om te helpen inspecteren en eventueel noodzakelijke reparaties of vervangingen uit te voeren.